Gevonden

Dierenasiel Noordwijk en Wassenaar

Gevonden huisdieren in de omgeving Noordwijk brengen wij naar dierenasiel Offem in Noordwijk. Gevonden huisdieren in de omgeving van Wassenaar brengen wij naar Stichting Nationale Dierenzorg in Wassenaar.

Amivedi

Wij werken nauw samen met Stichting Amivedi. Amivedi faciliteert de registratie van vermiste en gevonden huisdieren in Nederland en is daarmee een landelijk meldpunt voor huisdiereigenaren. Met dank aan deze kosteloze registratie worden jaarlijks bijna duizenden huisdieren teruggevonden. Wij raden u dan ook aan om ook op amivedi.nl te kijken of uw huisdier gevonden is. 

Facebook

Op Facebook zijn diverse groepen waarin mensen oproepjes plaatsen over vermiste en gevonden huisdieren. Wij raden u dan ook aan om in de voor u relevante groepen te kijken of uw huisdier gevonden is. Hier vindt u een lijst met de diverse groepen in deze regio.

Nextdoor & BuurtApp

Als u gebruik maakt van de app Nextdoor of BuurtApp, kunt u ook hier kijken of iemand uw vermiste huisdier gezien heeft.

Overleden

Helaas bestaat ook een deel van onze meldingen uit overleden huisdieren.

Zodra wij een overleden huisdier treffen, controleren wij of het dier gechipt is. Wanneer wij chipsgegevens kunnen aflezen, nemen wij zo spoedig mogelijk contact op met de eigenaar.

Bij dieren waarvan niet direct een eigenaar van bekend is, wordt het dier meegenomen en wordt er bij ons gekeken of een soort gelijk dier wordt vermist. Als het dier als vermist gemeld is, wordt de eigenaar opgebeld om het dier te komen identificeren.
Het identificeren gebeurt in een speciaal daarvoor ingericht kamertje waar het opgebaarde dier wordt neergelegd. In dit kamertje is het ook mogelijk om afscheid te nemen van uw dier.

Als we een zogenaamde "match" hebben beslist ook hier de eigenaar wat er met zijn dier gaat gebeuren.

Vermist

Staat uw dier hier niet bij? Kijk op onze pagina Vermist voor tips wat u kunt doen.