Huisdier gevonden

Wat kan ik doen?

Op de webpagina 'Advies over huisdieren' vind je o.a. informatie over wat je kunt doen als je bijvoorbeeld:

  • een loslopende hond hebt gevonden of gezien;
  • een kat in de buurt hebt die lijkt te zwerven;
  • een schildpad, slang of tam konijn hebt gevonden.

Amivedi

Amivedi is het landelijk meldpunt van vermiste en gevonden huisdieren. Dankzij deze kosteloze registratie worden jaarlijks duizenden huisdieren teruggevonden. Wij raden je dan ook aan om het gevonden huisdier te registreren op amivedi.nl, te zoeken bij de vermiste huisdieren en de website regelmatig te checken.

Facebook

Op Facebook zijn diverse groepen waarin mensen oproepjes plaatsen over vermiste en gevonden huisdieren. Wij raden je aan om daar een oproep te plaatsen en deze pagina(s) ook goed te doorzoeken en in de gaten te houden.

Nextdoor & BuurtApp

Als je gebruikmaakt van een app als Nextdoor of BuurtApp, kun je ook hier kijken of iemand het gevonden huisdier mist of een berichtje plaatsen.

Dierenambulance

Als de dierenambulance gewonde of zwervende, gechipte huisdieren ophaalt, proberen wij contact op te nemen met de eigenaar.

Levende huisdieren die niet gechipt zijn of waarvan de chipregistratie niet klopt, brengen wij naar een asiel. Zij plaatsen het dier op o.a. hun website en amivedi.nl.

Het kan ook gebeuren dat het dier er zo slecht aan toe is dat euthanasie het beste is voor het dier. Wij nemen deze beslissing altijd in overleg met de dierenarts en alleen op basis van medische feiten, dat wil zeggen als herstel niet mogelijk is en het dier lijdt.

Overleden

Helaas bestaat ook een deel van onze meldingen uit overleden huisdieren. Is het dier gechipt dan proberen wij in contact te komen met de eigenaar.
Als het overleden dier niet is gechipt, de chip niet geregistreerd is of de contactgegevens onjuist zijn, kijken wij of een soortgelijk dier wordt vermist. Als het dier als vermist gemeld is, wordt de eigenaar opgebeld om het dier te komen identificeren. Het identificeren gebeurt in een speciaal daarvoor ingericht kamertje waar het opgebaarde dier wordt neergelegd. In dit kamertje is het ook mogelijk om afscheid te nemen van jouw dier.
Als het dier niet als vermist is gemeld, plaatsen wij een omschrijving van het gevonden huisdier op amivedi.nl en hopen zo met de eigenaar in contact te komen.
Overleden huisdieren houden wij minstens 14 dagen in bewaring.