Tarieven Dierenambulance

Ritprijzen

De hulp aan en/of het vervoer van wilde dieren is GRATIS.

De spoedhulp aan en/of het vervoer van gewonde huisdieren naar een dierenarts is gratis, ongeacht of er een eigenaar bekend is of niet; donateur of niet.

Als u voor een gewone afspraak naar dierenarts gebruik wilt maken van de ambulance, let dan op het volgende: in verband met de mogelijkheid dat de ambulance moet uitrukken voor een ongeval, dient de eigenaar (of iemand anders) mee te gaan met zijn/haar dier. Later komt de ambulance u en uw huisdier weer ophalen. De dierenambulance regelt alleen het vervoer: wij verzoeken u de afspraak voor het consult zélf van te voren te maken bij uw eigen dierenarts.

Hieronder de tarieven voor door u aangevraagd vervoer naar de dierenarts of naar Stevenshage. Deze gelden voor alle dagen van de week en 24 uur per dag.

Donateurs: enkele rit: € 15,- retour: € 25,-
Niet donateurs: enkele rit: € 20,- retour: € 35,-

Het vervoer en de opslag van dode huisdieren, anders dan voor crematie naar het dierencrematorium, bedraagt, afhankelijk van de grootte van de kat/hond:
€ 20,- (klein),
€ 25,- (middel tot 20 kg) of
€ 30,- (boven 20 kg).

Voor nadere informatie (betreffende vervoer & kosten) over crematie van uw overleden huisdier bij het dierencrematorium kunt u contact opnemen met de Dierenambulance.

Vangkooien

Het gebruik van vangkooien is alleen toegestaan zonder vergunning als de eigenaar van de grond waar de vangkooi geplaatst wordt, op de hoogte is. Bij voorkeur staat de vangkooi op afgesloten terrein. De vangkooi moet iedere paar uur gecheckt worden in verband met eventuele bijvang (onbedoeld gevangen dieren). Deze bijvang dient direct weer vrijgelaten te worden. Uitleg over de werking en bediening van de kooi vindt plaats bij het afhalen of afleveren. De huurder krijgt ook een handleiding van de kooi mee.

De huurprijs is € 15,- per week. Iedere extra dag kost € 2,50. Wordt de vangkooi binnen een week retour gebracht, blijft de prijs hetzelfde.
De borg van € 50,- moet cash betaald worden. Dit kan NIET gepind worden. Als de vangkooi retour komt wordt de huurprijs berekend. Dit bedrag wordt niet verrekend met de borg, dit moet apart betaald worden. Dit kan per pin of gepast contant.

De ambulance kan de vangkooi brengen en/of halen. Hiervoor worden de gebruikelijke ritkosten, van € 20,- voor een enkele reis of € 35,- voor retour, gerekend. Deze kosten moeten vooraf voldaan worden bij de chauffeur, per pin of gepast contant.

Komt de vangkooi niet of beschadigd retour moet de huurder € 150,00 vervangingskosten betalen.