Huisdier vermist

Dierenambulance

Als de dierenambulance gewonde of zwervende, gechipte huisdieren ophaalt, proberen wij contact op te nemen met de eigenaar.
Levende huisdieren die niet gechipt zijn of waarvan de registratie niet klopt, brengen wij naar een asiel (zie ook 'Doorgeven aan dierenasiels' op deze pagina). Zij plaatsen het dier op o.a. hun website en amivedi.nl.
Overleden huisdieren die niet gechipt zijn of waarvan de registratiegegevens niet kloppen, registreren wij zo goed mogelijk op amivedi.nl.

Aanmelden bij Amivedi

Amivedi is het landelijk meldpunt van vermiste en gevonden huisdieren. Dankzij deze kosteloze registratie worden jaarlijks duizenden huisdieren teruggevonden. Wij raden je aan om jouw vermiste huisdier te registreren op amivedi.nl en daarna op de website ook regelmatig de nieuw aangemelde huisdieren te checken.

Posters & flyers verspreiden

Dier aangemeld bij Amivedi? Klik hieronder, maak flyers en posters via Amivedi.nl en verspreid die zo snel mogelijk in de buurt. Vergeet daarbij de dierenwinkel en/of dierenarts in de buurt niet. Vermiste huisdieren zwerven vaak rond of zitten opgesloten in bijv. een schuur in de buurt van hun huis. Vraag op de poster of mensen hun schuur, zolder etc. willen checken.

Nextdoor & BuurtApp

Gebruik je een buurtapp zoals Nextdoor of BuurtApp? Plaats daarin dan een oproep.

Is je huisdier gechipt? Check de gegevens!

Als een huisdier is gechipt kunnen dierenambulance, -asiel of -arts snel contact met je opnemen als het dier wordt gevonden.
Het komt veel voor dat mensen vergeten om de chip te registreren (dit wordt niet altijd gedaan door de dierenarts!) of dat bijv. het geregistreerde telefoonnummer niet meer klopt.
Check daarom snel of het chipnummer goed is geregistreerd. Dit kun je doen via chipnummer.nl.
Is de chip niet geregistreerd? Doe dit dan direct alsnog via bijv. ndg.nl. Op de registratiesites kun je vaak ook aangeven dat je huisdier wordt vermist.

Doorgeven aan dierenasiels

Je kunt de vermissing van je huisdier doorgeven aan dierenasiels in de regio. Wordt jouw huisdier daar binnengebracht, dan nemen zij contact met je op.
> klik hier om de vermissing op te geven bij Dierentehuis Stevenshage - Leiden
> klik hier om de vermissing op te geven bij Dierenasiel Offem - Noordwijk

De asiels hebben op social media een pagina waarop o.a. gevonden huisdieren worden vermeld.

Facebook / Instagram

Op social media zijn veel lokale/regionale pagina's waarin mensen oproepjes plaatsen over vermiste en gevonden huisdieren en asiels informatie over binnengebrachte dieren plaatsen. > klik hier
Wij raden je aan om daar een oproep te plaatsen en deze pagina(s) goed te doorzoeken en in de gaten te houden.

Team Arie

Team Arie (de speurhond waarmee het allemaal is begonnen) uit Voorschoten helpt bij opsporen van weggelopen honden en katten (tel. 06 48278402).
Let op: het team zoek alleen naar weggelopen binnenkatten!
> Facebook-pagina Team Arie