Word vrijwilliger

Vrijwilliger bij de dierenambulance

Als vrijwilliger help je dieren in nood. Het is ook een bijzondere kans om veel wilde dieren, die je anders alleen in de verte ziet of slechts kent uit de boeken, van dichtbij leren kennen.
Wij werken met telefonisten voor op de basis, en ambulancechauffeurs en bijrijders.
Je werkt in de regel vijf uur per dienst: van acht tot één, van één tot zes en van zes tot elf. In het weekend zijn de middag- en avonddiensten gelijk maar beginnen de ochtenddiensten om negen uur. Je komt te werken in een prettige, informele werksfeer met fijne collega's en veel dieren.
Je helpt ons al enorm met één dagdeel in de week, en als je wil, mag je graag vaker helpen.
Ervaring of diploma is niet nodig, wel een flinke dosis dierenliefde en de bereidheid om de handen uit de mouwen te steken.

Interesse om te helpen als vrijwilliger? Meld je aan door een e-mail te sturen naar info@dierenambulanceleiden.nl.

Wij zoeken momenteel dringend telefonisten voor onze meldkamer. Klik hier voor meer informatie over deze functie >>

Transporteurs gezocht

Vrijwel dagelijks moeten gewonde of ontheemde wilde dieren naar gespecialiseerde opvangcentra worden vervoerd. Vooral naar Den Haag, Delft en Zoetermeer. Wij vragen daarvoor om op een door u en onze coördinator af te spreken dag oproepbaar te zijn tussen 09.00 en 19.00 uur

Voor deze functie zoeken wij nog een paar vrijwilligers, die dit  bij voorkeur met eigen vervoer willen doen. Dan houden wij onze ambulances vrij voor de uitruktaak. Regelmatig moeten de transporten toch met een ambulance worden verricht. Die bestuurt u dan. Gebruikt u uw eigen vervoer dan kunt u de benzinekosten declareren. Bent u geïnteresseerd, stuur dan een e-mail met korte informatie over uzelf , uw motivatie en ervaring aan ons e-mailadres info@dierenambulanceleiden.nl t.a.v. Lia Redegeld en vermeld daarin op welke dagen van de week u daarvoor beschikbaar bent.

Vrijwilliger bij de vogelopvang

Ook voor de vogelopvang zijn nog enkele diensten beschikbaar. Wij zijn op zoek naar mensen die aan onderstaand profiel voldoen:

 • Goede fijne motoriek, vingervlug en bij voorkeur ervaring met het hanteren van vogels.
 • Affiniteit met dieren, maar kan ook goede emotionele afstand bewaren, het zijn voornamelijk wilde vogels dus geen huisdieren.
 • Minimaal 1 dagdeel per week beschikbaar.
  Diensten zijn van:
  o 09:00 - 13:00
  o 13:00 - 18:00
  o 18:00 - 21:00 (kan uitlopen)
 • Hands on mentaliteit, het werk bevat ook veel schoonmaakwerkzaamheden.
 • Het werk kan fysiek zwaar zijn.
 • Zelfstandige werkhouding.

Voldoe je aan dit profiel en lijkt het je leuk om in de vogelopvang te komen werken, stuur dan een email met je motivatie naar eef.vogelasielleiden@gmail.com