Medewerker ambulance

Ben jij praktisch ingesteld, deins je nergens voor terug en ben je bereid de handen uit de mouwen te steken? Dan is medewerker op de ambulance misschien wel iets voor jou.

Op onze ambulance werken een chauffeur en een bijrijder. De bijrijder neemt de ritten aan die de centralist doorstuurt en samen ga je onderweg naar de locatie van het hulpbehoevende dier.
Samen overleg je hoe jullie het dier gaan vangen. Als het dier veilig in de ambulance zit, bepaal je of het verdere zorg nodig heeft van een dierenarts of dat het naar een opvang gebracht moet worden. De bijrijder handelt de rit af via ons meldingssysteem op de telefoon. De chauffeur volgt de navigatie en zorgt dat jullie veilig ter plaatse komen. Een rijtest gaat hieraan vooraf.
Het werk is soms moeilijk door nare situaties, dus daar moet je wel tegen bestand zijn. Iedere dag is anders! Je komt op plekken waar je anders nooit zou komen en je werkt samen met politie/brandweer, dierenartsen en asielen.

Je komt te werken in een prettige, informele werksfeer met fijne collega’s. Ervaring of een specifiek diploma zijn niet nodig. In deze functies werk je van 09.00 – 13.00u, van 13.00 – 18.00 of van 18.00 – 23.00 uur (in de winter eindigt de avonddienst om 22.00 uur).

Van jou vragen wij:
– Klantvriendelijkheid
– Stressbestendigheid
– Inlevingsvermogen
– Beheersing van de Nederlandse taal in woord en schrift
– Je moet stevig in je schoenen staan

Wij bieden jou:
– Een afwisselende functie
– Een gezellige groep van collega vrijwilligers die zich met elkaar inzetten voor hulpbehoevende dieren
– Voldoening en betrokkenheid omdat je direct bijdraagt aan het redden en helpen van dieren in nood en bij het vergroten van het bewustzijn over dierenwelzijn in de regio

Heb je interesse en ben je minimaal één dagdeel per week beschikbaar? Stuur dan een e-mail naar vacature@dierenambulanceleiden.nl t.a.v. coördinator Yvonne Hijman. Geef daarin aan wie je bent, wat je motivatie is, welke ervaring je eventueel hebt met dit soort werk en per wanneer je beschikbaar bent op welke dagdelen.