Vacature centralist

Dagelijks krijgen we via onze meldkamer tientallen telefoontjes binnen in verband met zieke, gewonde of vermiste dieren. De centralist is het eerste aanspreekpunt, maar ook de spil van de organisatie.
Tijdens de binnenkomende telefoontjes beoordeelt de centralist of het nodig is om de ambulance te sturen. Vaak zijn melders al geholpen met advies, steun of een doorverwijzing.

Als de ambulance wel moet gaan rijden, dan verzorg jij de coördinatie van het hele proces. Je voert de melding in ons online registratiesysteem in, geeft de informatie door aan het ambulanceteam en fungeert als vraagbaak voor hen. Je legt waar nodig contact met onze externe partners zoals politie, brandweer, dierenartsen en dierenopvangcentra en zoekt samen naar oplossingen.

Hiervoor heb je uiteraard veel kennis nodig van wat er in welke situatie nodig is. Geen zorgen, dit leer je allemaal bij ons. Nieuwe centralisten worden door een ervaren centralist ingewerkt en vragen stellen mag altijd.

In deze functie werk je van 09.00 – 13.00u, van 13.00 – 18.00 of van 18.00 – 23.00 uur (in de winter eindigt de avonddienst om 22.00 uur).

Na je inwerkperiode ben je in staat om:
– Melders in alle situaties te woord staan
– Meldingen correct en volledig invoeren in ons registratiesysteem
– Het ambulanceteam aansturen
– Professioneel contact onderhouden met externe partners
– Andere voorkomende werkzaamheden (denk aan administratieve werkzaamheden, dieren opbaren, mensen afscheid laten nemen van hun overleden huisdier, schoonmaak werkzaamheden).

Van jou vragen wij:
– Klantvriendelijkheid
– Stressbestendigheid
– Inlevingsvermogen
– Beheersing van de Nederlandse taal in woord en schrift
– Dat je stevig in je schoenen staat. Melders kunnen emotioneel zijn, direct geholpen willen worden of gewoon van het overlast veroorzakende meeuwennest af willen.

Wij bieden jou:
– Een afwisselende functie
– Een gezellige groep van collega vrijwilligers die zich met elkaar inzetten voor hulpbehoevende dieren
– Voldoening en betrokkenheid omdat je direct bijdraagt aan het redden en helpen van dieren in nood en bij het vergroten van het bewustzijn over dierenwelzijn in de regio

Kortom, centralist zijn bij onze organisatie is een boeiende maar ook veeleisende functie.

Heb je interesse en ben je minimaal één dagdeel per week beschikbaar? Stuur dan een e-mail naar vacature@dierenambulanceleiden.nl t.a.v. coördinator Yvonne Hijman. Geef daarin aan wie je bent, wat je motivatie is, welke ervaring je eventueel hebt met dit soort werk en per wanneer je beschikbaar bent op welke dagdelen.