Grote veranderingen

Hoewel we bij de Dierenambulance / Vogelasiel zelden van rustige tijden kunnen spreken gebeurt en verandert er op het ogenblik wel heel erg veel. De grootste verandering voor eigenaresse Carla van Steenbergen van de Dierenambulance / Vogelasiel is het besluit om de werkzaamheden en organisatie van de vogelopvang en die van de dierenambulance te gaan scheiden. Zowel het vogelasiel als de ambulance blijven wel samen onder dezelfde reeds bestaande stichting ('Stichting ter ondersteuning van de dierenhulp- en ambulancedienst Leiden e.o.') opereren.

Eigenaresse Carla: 'Na 45 jaar dag en nacht - 24 uur, zeven dagen in de week - de dierenambulance te hebben 'gedaan' (o.a diensten roosteren, taken verdelen, de nachttelefoon bedienen, contacten onderhouden met plaatselijke en regionale instanties zoals dierenartsen/brandweer/politie) moet ik met ontzettend veel pijn in het hart toegeven dat dit zo voor mij niet langer vol te houden is. Het maakte en maakt me nog heel verdrietig, maar ik moet gewoon erkennen dat het niet meer lukt. En me er, hoe moeilijk het me ook valt, bij neerleggen. Gelukkig, en daar ben ik erg blij mee, heb ik vrijwilligster en vriendin Yvonne bereid gevonden om het werk en de organisatie van en rond de dierenambulance vanuit Leiden voor haar rekening te gaan nemen. Een deel van onze vrijwilligers is met haar meegegaan naar Leiden, een ander deel blijft zich met mij inzetten voor het vogelasiel dat in Oegstgeest gevestigd is en blijft.'

Zo kunnen ze in de vogelopvang (dagelijks bereikbaar van 10.00 tot 17.00 uur op 071-5172488) zich richten op het optimaal verzorgen van de vogels en zal de dierenambulance, 24 uur en alle dagen van de week, op het bekende nummer bereikbaar blijven (071-5174141) voor al de dieren in nood!

Een heugelijke gebeurtenis is de toestroom van nieuwe vrijwilligers. Fantastisch zoals er gereageerd is op onze oproepen her en der! Dat verzacht ook een beetje het vertrek van Marco die door persoonlijke omstandigheden naar ander werk moest uitkijken. Met zijn ruim twintig jaar ervaring bij het vogelasiel en op de ambulance wordt hij met al zijn kunde en kennis best wel gemist. Bedankt Marco!

Wij blijven altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers, dus aarzel niet om met ons contact op te nemen voor meer informatie.