Centralisten gezocht!

Functieomschrijving centralist

Dagelijks ontvangen wij tientallen en soms meer dan 100 telefoontjes in verband met zieke, gewonde of ontheemde dieren.
Niet elke oproep hoeft ertoe te leiden dat onze ambulances daarvoor moeten uitrijden. Liefst niet. In veel gevallen kunnen bellers met een advies hoe te handelen, worden geholpen of gerustgesteld.
Daarvoor moet je uiteraard wel beschikken over de kennis wat er in welke situatie moet gebeuren. De centralist is de 'spin in het web', luistert goed en vraagt waar nodig door, bepaalt bijvoorbeeld of een zaak spoedeisend is en voorziet de ambulanceteams van informatie.

Nieuwe centralisten worden door een ervaren vrijwilliger en onze coördinator ingewerkt. Kun je meldingen goed afhandelen met de melder, het ambulanceteam, en externe partners zoals politie en dierenopvangcentra, waarbij de dieren natuurlijk centraal staan, dan kun je zelfstandig aan de slag.

Omdat jij het eerste aanspreekpunt bent van onze organisatie en daarmee ons 'gezicht', stellen wij aan vrijwilligers voor deze functie hoge eisen en minimaal een opleiding mbo-niveau.
Van de vrijwilliger vragen wij uiteraard een klantvriendelijke houding, stressbestendigheid, een goed en correct gebruik van het Nederlands, en vooral tact. Niet iedereen wil begrijpen dat je gillende jonge meeuwtjes gewoon moet laten zitten ook al lijken ze verlaten.  Niet iedere beller staat open voor onze adviezen. Dat levert soms lastige gesprekken op, die op verantwoorde wijze moeten worden gevoerd.
Ook vragen wij van centralisten goede administratieve vaardigheden omdat alle ritten worden geregistreerd in een geautomatiseerd systeem.
Kortom, centralist zijn bij onze organisatie is een boeiende maar ook veeleisende functie, die je in direct contact brengt met het publiek, overheden en dierenwelzijnsorganisaties in de regio en onze andere vrijwilligers.

Heb je interesse? Stuur dan een e-mail naar info@dierenambulanceleiden.nl t.a.v. coördinator Yvonne Hijman. Geef daarin aan wie je bent, wat je motivatie is, welke ervaring je hebt met dit soort werk en wanneer je beschikbaar bent.