Telefonisten gezocht!

Wij zoeken telefonisten voor onze meldkamer

Dagelijks ontvangt onze stichting tientallen telefoontjes in verband met gewonde of ontheemde dieren. Daarvoor zoeken wij extra vrijwilligers. Niet ieder van die oproepen hoeft ertoe te leiden dat onze ambulances daarvoor moeten uitrukken. Liefst niet. In veel gevallen kunnen bellers met een advies, hoe te handelen, worden gerustgesteld. Daarvoor moet je uiteraard wel beschikken over de kennis wat in welke situatie dient te gebeuren. Daarvoor wordt je door een van de ervaren vrijwilligers van onze meldkamer en onze coördinator ingewerkt. Pas als je die kennis beheerst kun je zelfstandig aan de slag. De meldkamer bepaalt bijvoorbeeld, of een zaak spoedeisend is en of de ambulance daar terstond naartoe gestuurd moet worden. Daarvoor staat de meldkamer in direct contact met de chauffeurs en de bijrijders. Omdat jij het eerste contactpunt bent van onze organisatie en daarmee ons gezicht, stellen wij aan vrijwilligers voor deze functie hoge eisen en een opleidingsniveau van minimaal mbo.

Van de vrijwilliger vragen wij een goed en correct gebruik van het Nederlands, en vooral tact. Niet iedereen wil begrijpen dat je gillende jonge meeuwtjes gewoon moet laten zitten ook al lijken ze verlaten. De ouders ondernemen soms lange vluchten om voedsel te halen. Niet iedere beller staat open voor onze adviezen en dat levert vaak moeizame gesprekken op, die op verantwoorde wijze moeten worden gevoerd. Ook vragen wij goede administratieve vaardigheden, omdat alle ritten worden geregistreerd. Kortom het werk als telefonist in onze meldkamer is een boeiende, maar ook veeleisende, die je in direct contact brengt met publiek, de overheden in de regio en de andere vrijwilligers binnen onze organisatie.

Heb je interesse? Stuur dan een korte e-mail en geef daarin aan wie je bent, wat je motivatie is en welke ervaring je hebt met dit soort werk. Aan de hand daarvan laten wij  je weten of we je wel of niet uitnodigen voor een intake.

Stuur je e-mail naar info@dierenambulanceleiden.nl t.a.v. coördinator Yvonne Hijman.