We rijden niet voor schapen en vossen, maar…

Normaal rijden we niet voor vee maar er zijn uitzonderingen, zoals nu. Het schaap stond in een sloot, in het riet, diep in de bagger. Peter en Kim zaten op de basis niks te doen op de bank en te wachten op een rit. Het schaap stond op de kruising Does met de Dwars wetering. Omdat Peter al meerdere jaren bij ons werkt kan hij goed de situatie inschatten. Zij zijn gaan kijken maar ze kregen het dier er niet uit. Toevallig was Erwin op de basis en die meende te weten van wie het schaap was. Hij heeft een kennis gebeld en die was bereid te helpen. Was Erwin er niet geweest dan had Lia, de centralist, de brandweer gebeld maar hij en zijn maat hadden hem zo te pakken. Het dier stond bibberend van de kou achter in de kleine bus. Erwin en Peter hebben hem terug naar de boer gebracht en hem in het weiland gezet.

We rijden ook niet voor vossen, maar gisterochtend was een uitzondering. Over de vos waren bij Lieneke, de centralist, al 4 telefoontjes binnengekomen. Het dier lag in Cronesteijn. Wies en Stefan hebben hem met de vangstok gevangen en zijn ermee naar dierenkliniek Rijngeest gegaan. Hij was helaas niet meer te redden. Voordat Wies en Stefan erop af gingen hebben zij eerst alle telefoonnummers die wij hebben van Staatsbosbeheer gebeld, maar niemand was bereikbaar. Wies heeft toen contact gezocht met coördinator Yvonne en die ging akkoord.