Snelle actie voor zwaan met vishaak in poot

Centralist Marleen kreeg zondagmorgen een melding binnen van politie-meldkamer Den Haag. Een voorbijganger in Leiden zag een zwaan zwemmen waar iets niet aan klopte. Aan één van de poten zat iets raars met een blauwe kleur.

Hij heeft de politie gebeld en die gaf het aan ons door. Locatie de Einsteinweg bij de voetbalvelden in Leiden. Marleen liet de ambulance erheen rijden. De zwaan is met veel moeite gevangen door Michiel en Ghislaine en meegenomen naar de basis waar Eef de haken heeft verwijderd. Direct erna hebben Michiel en Ghislaine de zwaan op de vindplaats weer vrijgelaten. In het filmpje op YouTube kun je zien dat de zwaan niet de kortste weg naar de waterkant koos. Dat kan gebeuren. Gelukkig was er weinig verkeer zodat het goed is afgelopen.

Zie: https://youtu.be/R7E84Hu75uA