Heen en weer met babyzwaan

We kregen een paar dagen geleden een melding van het golfterrein bij de Merenwijk. Er was een babyzwaantje gezien zonder ouders. De ambulance ging erheen en de medewerkers hadden goed gekeken of ze de ouders konden vinden, maar nee. Ook Pieter is nog extra gaan kijken; weer niks. Het zwaantje is naar de Wulp gebracht omdat jonge zwaantjes alleen het heel erg slecht doen in een opvang en ‘ie bij de Wulp misschien toch net wat meer kans zou hebben.

Sharon van de Wulp vroeg vandaag of we toch ècht niet nog een keer de ouders wilden gaan zoeken omdat ze het somber inzagen voor het zwanenkind. Anders zouden zij zelf bij ons komen zoeken zei ze. Dat is onze eer te na en dus ging Pieter (als meester zwanen-speurder) wederom op pad. In no time had hij de ouders gevonden!

 

Het kind is als de wiedewip weer van De Wulp naar Leiden getransporteerd en herenigd met z’n ouders.

  

Daarvan schieten toch bijna de tranen je in de ogen?!