Julianaschool Rijnsburg verrast Dierenambulance en Vogelasiel met cheque van € 250,-

Regelmatig zamelen de scholieren van de Julianaschool geld in voor een goed doel. Welk goed doel wordt bepaald uit de voorstellen die de leerlingen doen. In oktober is het Dierendag en staat elk jaar een dierenhulporganisatie centraal. Een leerling vond eerder een gewonde duif en was erg onder de indruk van het werk van de dierenambulance. Zij stelde voor om de dierenambulance te kiezen. Wat lief!

Met een prachtige cheque van € 250,- verschenen gisteren vijf leerlingen bij onze vestiging in Leiderdorp. Daar kregen ze van Pieter van de vogelopvang een rondleiding. Hij vertelde de kinderen hoe verschillend vogelsoorten verzorgd worden, welk voedsel ze krijgen en hoe, waarom sommige vogels eerst in een warmtekast moeten worden verzorgd voordat ze naar een kooi kunnen en nog veel meer.

De leerlingen vonden het super interessant. Na afloop kregen ze van ons een Dierenredder-oorkonde en ons boekje Het avontuur met de zwaan.
“We genieten ontzettend van dit soort initiatieven, vooral van het enthousiasme van de kinderen. Het maakt ons werk extra leuk en het geld kunnen we goed gebruiken”, liet een blije Yvonne Hijman, coördinator van de dierenambulance, weten.

Lieve kinderen (en ouders!) van de Julianaschool, hartelijk dank namens de dieren! 🦆🦇🐕🐈🦢🐿🦔