De vakantieperiode stelt de Dierenambulance en Vogelasiel regio Leiden voor grote problemen

“Het is erg triest dat we af en toe de telefoon niet op kunnen nemen door gebrek aan vrijwilligers. De telefoon staat niet stil en valt af en toe ook nog uit, door problemen, die onze provider helaas maar niet onder controle krijgt. Wij vragen daarvoor begrip bij de vele mensen, die ons juist in deze periode, bellen. Ook bij het ambulancevervoer lopen wij tegen een tekort aan vrijwilligers aan. Bij beide speelt het begin van de vakantieperiode een rol. Meerdere vrijwilligers zijn met vakantie gegaan. Wij vragen de wel aanwezige mensen al om extra diensten te willen draaien, maar helaas kunnen we daarmee niet alle gaten vullen.”, laat voorzitter Jaap van Meijgaarden van de regionale ambulancedienst en vogelasiel weten.  “Gelukkig kunnen de vrijwilligers van het vogelasiel het ondanks de grote drukte nog net wel aan. In de lente en zomer raken vele jonge vogels ontheemd, of gewond en worden naar ons toe worden gebracht, of door de ambulance opgehaald. Ons asiel zit daardoor overvol en kan, bij gebrek aan een bassin en vliegkooien, ook niet alle vogels revalideren. Wij vervoeren daardoor dagelijks vogels en andere wilde dieren naar bevriende opvangorganisaties, waarmee we nauw samenwerken. Voor dit soort vervoer hoef je geen opleiding te volgen en kun je volstaan met een rijbewijs en een rijtest. Voor nieuwe centralisten is wel een korte opleiding vereist, om vragen adequaat te kunnen beantwoorden en de ambulance aan te kunnen sturen. Voor zowel het transport als de telefooncentrale zoeken wij op korte termijn extra vrijwilligers. Men kan hierover informatie vinden op onze website www.dierenambulanceleiden.nl/word-vrijwilliger of ons bellen op nummer 071 – 517.41.41 “.