Gewoon vervoer huisdier naar bijv. dierenarts

Onze dierenambulance kan – als daarvoor tijd is – je huisdier vervoeren naar bijvoorbeeld de dierenarts.

Neem eerst contact op met de dierenambulance of en wanneer er tijd is om dit te doen.
Maak zelf een afspraak met je dierenarts en laat ons weten hoe laat de afspraak bij de dierenarts gepland staat.
Let op: de ambulances kunnen worden opgeroepen voor een spoedrit. Daarom moet de eigenaar (of iemand anders) meegaan met het dier en aanwezig blijven. Later komt de ambulance jou en je huisdier weer ophalen.
> klik hier voor onze ritprijzen

Vervoer gewond huisdier naar dierenarts

De hulp aan en/of het vervoer van gewonde dieren naar een dierenarts is gratis, ongeacht of er een eigenaar bekend is of niet; donateur of niet. Bel voor meer informatie en hulp onze dierenambulance.

Schildpadden

Bijna alle schildpadden in Nederland zijn in gevangenschap geboren. Toch zijn het wilde dieren die zich niet aan ons klimaat kunnen aanpassen.

  • Zorg voor je eigen veiligheid, schildpadden kunnen hard bijten! (Toch gebeten? Neem contact op met je huisarts.)
  • Doe de gevonden schildpad zo snel mogelijk in een emmer en sluit deze af met een handdoek.
  • Doe geen water in deze bak of emmer.
  • Zorg ervoor dat het dier niet op de tocht komt te staan! Laat de emmer daarom niet op de grond staan.
  • Was je handen! Schildpadden dragen nare bacterieën bij zich.
  • Bel onze dierenambulance. Wij kunnen de schildpad naar een gespecialiseerde opvang brengen.

Meer weten over in het wild levende schildpadden? Kijk dan op schildpaddenopvang.nl.

Tam konijn

Een tam konijn kan ontsnapt of gedumpt zijn.  Zonder menselijke hulp zijn deze konijnen ten dode opgeschreven! Tamme konijnen zijn het grootste deel van hun instincten kwijt, aangezien ze altijd door mensen gevoederd zijn geweest. Zeker in herfst/winter is het voor hen moeilijk om te overleven.

  • Weet je zeker dat het een tam konijn is? > lees hier hoe je een tam konijn herkent. 
  • Probeer het konijn te vangen. Dit kun je beter met meerdere mensen doen. Je kunt het konijn ook proberen te lokken met voedsel (heb geduld).
    > hier staan tips vinden voor het vangen van een tam konijn.
  • Als het konijn gevangen is, probeer het dan zo mogelijk goed te huisvesten, bijvoorbeeld in een wasmand met kranten, een grote doos (wel meer kans op kapot knagen), een hondenbench etc.  Heb je stro of hooi, dan kun je dit er ook bij leggen. Je kunt het konijn eventueel wat te eten geven, zoals gras, paardenbloem(blad), wortel.
  • Kijk op www.amivedi.nl of het konijn vermist wordt.
  • Bel de dierenambulance en dierenasiel en geef de kenmerken van het konijn door. Misschien hebben zij al een melding van een vermist konijn.
  • Als de eigenaar niet bekend is, kun je het konijn naar het dierenasiel brengen (zie Huisdier gevonden) of laten ophalen door de dierenambulance.

Loslopende hond gevonden of gezien

Als je de hond makkelijk kunt benaderen, kijk dan of je aan een lijn, stuk touw of iets dergelijks kunt komen om hem mee vast te maken.
Zorg dat de hond goed in het zicht blijft vanaf de openbare weg. Vaak is de hond pas net ontsnapt en is de eigenaar op zoek.
Als je geen eigenaar ziet, bel onze dierenambulance. Honden zijn gechipt. Als het chipnummer is geregistreerd en de contactgegevens kloppen dan kunnen wij contact opnemen met de eigenaar.

Is de hond angstig en niet eenvoudig te vangen, probeer dit dan ook niet! Het dier zal steeds verder weggaan van de plek waar hij zijn baasje is kwijtgeraakt, raakt in paniek en kan zelfs een verkeersongeluk krijgen.
Blijf rustig, geef de hond de ruimte en houd zelf ruim afstand.
Bel de dierenambulance en doe een zgn. zichtmelding. Als de eigenaar ons belt over een vermiste hond dan weten wij ervan (de dierenambulance vangt geen loslopende honden).
Kijk of er iemand is die op Facebook en Amivedi kan kijken of er zo’n hond wordt vermist.

Kat zwerft door de buurt

  • Informeer bij buurtbewoners of zij de kat kennen.
  • Kijk op www.amivedi.nl of de kat als vermist staat opgegeven
  • Soms lijkt het of een kat geen thuis heeft, maar blijkt deze ’s nachts toch gewoon naar huis te gaan.
  • Geef andermans kat geen eten. Het komt regelmatig voor dat een kat ergens anders te eten krijgt en daardoor niet meer terug naar huis gaat. Bovendien kan een kat om medische redenen op speciaal voer staan; ander voer doet hem dan meer kwaad dan goed.
  • Als je denkt de kat echt een zwerver is of er erg slecht uit ziet (zeer mager, gewond), probeer dan de kat naar binnen te lokken en bel de dierenambulance. Wij kunnen kijken of de kat gechipt is. Is dit niet zo of zijn de geregistreerde gegevens onjuist, dan brengen wij de kat  naar het dierenasiel.
  • Klik hier voor meer tips na het vinden van een huisdier.