Mijn huisdier is overleden

Hoe verdrietig ook, er kan een moment komen dat je afscheid moet nemen van je huisdier.

Onze dierenambulance kan jouw overleden huisdier thuis komen ophalen of heeft dat al gedaan naar aanleiding van bijv. een verkeersincident, en zorgen voor een passend afscheid. Wij informeren je thuis of bij ons op kantoor over de mogelijkheden en leggen de afspraken met jou schriftelijk vast.

Cremeren

Je kunt voor jouw overleden huisdier kiezen voor een individuele crematie of voor een groepscrematie. Bij een individuele crematie kun je zelf bepalen wat je met het as wilt doen. Bij een groepscrematie kan dat niet.

Voor de crematie van huisdieren werken wij samen met:

Haaglanden Huisdieren Crematorium
Orionstraat 8 in Den Haag
tel: 070 382 55 00

Begraven

Ook voor dieren zijn er speciale begraafplaatsen. In onze regio bijvoorbeeld:

Dierenuitvaartcentrum Groenendijk
Groenestein 12D in Hazerswoude-Rijndijk
tel: 071 341 96 06

Dierenbegraafplaats Zevenhoven
Hogedijk 10 in Zevenhoven
tel: 0172 408 340

Zelf begraven

Als je een koopwoning hebt, dan mag je je overleden huisdier in je eigen tuin begraven. Let op: bij een huurwoning mag dit niet!

Als je jouw huisdier in je eigen tuin wilt begraven, zorg er dan voor dat het graf minimaal een meter diep is en dat jouw overleden huisdier los in het graf ligt of in een afbreekbare doos of kist. Je mag geen plastic en andere niet-afbreekbare materialen gebruiken voor het begraven van een dier.

Destructie

Je kunt ook kiezen voor destructie. Dit houdt in dat het lichaam van jouw overleden huisdier wordt verwerkt tot diermeel en vetten die als brandstof kunnen dienen. Dit gebeurt volgens de Nederlandse destructiewet. Overleden huisdieren kunnen een gevaar opleveren voor de volksgezondheid. Het doel van de destructiewet is het voorkomen van hinder, gevaar of schade voor de openbare gezondheid.

Destructie wordt vaak verward met groepscrematie maar een destructieproces is onvergelijkbaar met een crematie.

Wil je jouw overleden huisdier aanbieden voor destructie? Neem contact met ons op voor het laten ophalen van je overleden huisdier of voor het maken van een afspraak om het dier bij ons langs te brengen.

Tarieven

> klik hier voor een indicatie van de tarieven

Overleden kat of hond gevonden

Bel de dierenambulance om de locatie zo nauwkeurig mogelijk door te geven.
Wij halen het overleden dier op en controleren of het dier gechipt is. Is dit geval dan nemen we direct contact op met de eigenaar. Is dit niet het geval dan melden wij het dier aan op Amivedi.nl.