Overleden kat of hond gevonden

Bel de dierenambulance om de locatie zo nauwkeurig mogelijk door te geven.
Wij halen het overleden dier op en controleren of het dier gechipt is. Is dit geval dan nemen we direct contact op met de eigenaar. Is dit niet het geval dan melden wij het dier aan op Amivedi.nl.

Kat zwerft door de buurt

  • Informeer bij buurtbewoners of zij de kat kennen.
  • Kijk op www.amivedi.nl of de kat als vermist staat opgegeven
  • Soms lijkt het of een kat geen thuis heeft, maar blijkt deze ‘s nachts toch gewoon naar huis te gaan.
  • Geef andermans kat geen eten. Het komt regelmatig voor dat een kat ergens anders te eten krijgt en daardoor niet meer terug naar huis gaat. Bovendien kan een kat om medische redenen op speciaal voer staan; ander voer doet hem dan meer kwaad dan goed.
  • Als je denkt de kat echt een zwerver is of er erg slecht uit ziet (zeer mager, gewond), probeer dan de kat naar binnen te lokken en bel de dierenambulance. Wij kunnen kijken of de kat gechipt is. Is dit niet zo of zijn de geregistreerde gegevens onjuist, dan brengen wij de kat  naar het dierenasiel.
  • Klik hier voor meer tips na het vinden van een huisdier.

Jong vogeltje bedreigd door katten/honden

Als een jonge vogel wordt bedreigd door een hond of kat, breng de vogel dan niet direct naar de opvang. Probeer liever het huisdier uit de buurt te houden, zolang de vogel er zit. De jonge vogel heeft namelijk een veel grotere overlevingskans als het door zijn ouders wordt verzorgd in plaats van door mensen.

Echter: wanneer de vogel al is aangevallen of beetgepakt door het huisdier en gewond is, breng het jong dan zo snel mogelijk naar onze vogelopvang (zie Contact). Het liefst binnen één uur maar altijd nog dezelfde dag.